De Lanen in Rosmalen

Heijmans Vastgoed realiseert in een groene en waterrijke omgeving twaalf rij- en hoekwoningen. De woningen worden uitgerust met Heijmans SlimWonen en brengt waardoor het huis van de toekomst binnen handbereik.

De architect heeft aan de hand van het programma van eisen de twee bouwblokken zo ontworpen en verzorgd dat het Voorlopig Ontwerp een positief preadvies van welstand heeft gekregen. Adams pakt vanaf dit punt de verdere bouwkundige en constructieve uitwerking op. Onze werkwijze is om het Voorlopig Ontwerp te laten toetsen door onze vaste bouwbesluit- en geluidweringtoetser. Wij verwerken het preadvies bouwbesluit en geluidwering gevels in ons integrale 3D (BIM) model, zodat tijdens de verdere uitwerking duidelijk is aan welke eisen een bouwonderdeel moet voldoen. Denk hierbij aan thermische schil en geluidbelaste gevels. Heijmans heeft voorafgaand aan de start van de integrale uitwerking een technische omschrijving gemaakt en kan bij een overschrijding van het bouwbudget dan al bijsturen.

Voor een goed BIM project is een architectonisch, financieel, technisch, bouwbesluit en geluidwering vastgesteld kader cruciaal voor een succesvol project voor de opdrachtgever en adviseurs. Heijmans en Adams hebben nu meerdere projecten samen in BIM uitgewerkt. Door onze integrale aanpak is er nu één aanspreekpunt voor onze opdrachtgever. Met deze ervaringen kunnen we beter inhoud geven aan het kostenaspect en daardoor voor onze opdrachtgever economischer ontwerpen.

dienst nieuwbouw | integrale uitwerking | constructieve advisering | BIM
opdrachtgever Heijmans Vastgoed in Rosmalen
architect Architectenburo Snijders en Van Stekelenburg
aannemer Heijmans Woningbouw in Rosmalen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

 
sterk in verbinden