Zeeburgereiland

In september 2014 is gestart met de bouw van de eerste blokken op Zeeburgereiland.

Opdrachtgever: De Alliantie Ontwikkeling te Huizen, Lingotto te Amsterdam 
Architecten: o.a. architectuurcentrale Thijs Asselbergs te Amsterdam, INBO te Rotterdam, Studioninedots te Amsterdam  
Aannemers: o.a. Smit's Bouwbedrijf te Beverwijk, UBA Bouw te Uithoorn

Blok 1

 


Lingotto heeft in de Sportheldenbuurt een positie verworven om een woonblok met middensegment huurwoningen te ontwikkelen. Dit woonblok bestaat uit twee blokken en staat op een licht verhoogd dek samen met een woonblok met ouderenwoningen van woningcorporatie de Alliantie. Blok 1 speelt in op het grote tekort aan betaalbare huurwoningen voor starters op de woonmarkt, de één- en tweepersoons huishoudens, in Amsterdam. Blok 1 is goed gelegen nabij de stad, goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer en staat in de noordwesthoek van de Sportheldenbuurt, direct naast de Amsterdamse brug met uitzicht op het IJ en de Oranjesluizen. De blokken bestaan uit 56 en 88 appartementen van gemiddeld 75 m2. In de onder het woonblok gelegen parkeergarage is een fietsenstalling gesitueerd en kunnen de bewoners parkeerplaatsen huren.

In week 39 - 2015 wordt er gestart met het heiwerk. De heistelling is een week eerder al aangevoerd. Dit is één van de grootste van Nederland.Op donderdag 15 oktober 2015 heeft de eerste officiële handeling bij blok 1 plaatsgevonden.

In week 40 - 2015 is Vroom gestart met het heien van blok 1. In totaal 128 palen met een diameter van 56 cm en een lengte van 43 meter.

Blok 3.4 / 3.5 en 3.7

 

 

Blok 7


Blok 7 ligt in de Theo Koomenbuurt aan de westzijde van het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering. Blok 7 is het eerste gebouw van een grootschalige ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en de Alliantie. De samenwerking tussen deze twee partijen voorziet in de bouw van ruim 600 woningen op Zeeburgereiland.Ten behoeve van de snelle ontwikkeling en realisatie hebben de gemeente Amsterdam en de Alliantie voor een bijzondere samenwerkingsvorm gekozen. Zo is er sprake van een flexibel stedenbouwkundig plan, is snelheid in planvorming het uitgangspunt en is er een pilot gedaan met private bouwplantoetsing waardoor bouwvergunningen sneller verleend konden worden. Binnen 9 maanden na de start van de ontwikkeling startte Smit's Bouwbedrijf met de realisatie van het eerste gebouw. Dit appartementenblok bevat 60 huurappartementen verdeeld over 6 verdiepingen en is onderdeel van de randbebouwing langs de Zuiderzeeweg. De oplevering staat gepland in december 2015.

Blok 9


In opdracht van de Alliantie is Smit's Bouwbedrijf gestart met de voorbereidingen voor de bouw van Blok 9. 

Dinsdag 3 maart 2015 is de eerste paal de grond in gegaan. 
De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2016. Blok 9 ligt naast de 60 huurappartementen van Blok 7.
De gebouwen bevatten in totaal 110 woningen voor de sociale en middel dure huur en maken onderdeel uit van de ruim 400 woningen die de Alliantie de komende jaren op het Zeeburgereiland zal realiseren. Bij de start van het project zijn toekomstige bewoners betrokken bij de bepaling van het woonprogramma en de woningindeling.
De twee woongebouwen zijn gesitueerd op een rechthoekige locatie die grenst aan een groot open middenterrein met sportvelden. Onder de volledige kavel komt een gedeeltelijk verdiepte kelder waar parkeerplaatsen en de bergingen van de woningen een plek krijgen. De gebouwen omsluiten een openbare daktuin die bovenop de parkeerkelder ligt.
De twee woongebouwen zijn 'broertjes' van elkaar waarbij het gebouw aan de stedelijke kant wat hoger is en wat meer woningen bevat. Het beeld van de gebouwen is nautisch en wordt bepaald door de rondgaande balkons die als grote dekken om de gevels van de gebouwen golven en de woningen met de buitenruimte en het wijdse uitzicht verbinden. De balkons zijn van lichtgekleurd strekmetaal en steken sterk af tegen de donkergrijze gemetselde gevel daarachter. 

Blok 29BC

Blok 30

 Voor meer informatie over deze nieuwbouw en de samenwerkingsverbanden op dit eiland zie onze nieuwsbrief 'Adams in Verband' nummer 14 uitgave 1 oktober 2014.
Voor meer informatie over Zeeburgereiland zie: http://www.zeeburgereiland.nl/

Het laatste nieuws

Volledige oplevering Akropolis

Volledige oplevering Akropolis

De laatste ruimte in de Akropolis-toren te Amsterdam (blok 1a) is 3 juli jongstleden opgeleverd. Voor Adams was dit project een zeer uitdagende constructieve klus met een mooi eindresultaat. De start van de bouw was in september 2015 en laatste oplevering 3 juli 2017.

lees verder
De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn brug in Rotterdam doet mee aan de SCIA user contest De brug is vernoemd naar de overleden kunstenaar Gust Romijn uit Dreischor. De brug van 45 meter voor langzaam verkeer verbindt stadswijk Charlois met de Waalhaven; oftewel stad en haven.

lees verder
Bouwvak

Bouwvak

Adams Bouwadviesbureau is in verband met de bouwvakvakantie gesloten van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2017. Vanaf maandag 14 augustus 2017 zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen u allen een fijne vakantie!

lees verder
Adams. Sterk in verbinden
  • Zeeburgereiland