Transformatie Auto Keizer in Eindhoven

Waar eens Amerikaanse bolides stonden te blinken, rijden nu winkelwagentjes af en aan. Auto Keizer in Eindhoven is in ‘no time’ veranderd in een prachtige supermarkt.

Na een summier haalbaarheidsonderzoek is de bestaande constructie in een zeer kort tijdsbestek door Adams in kaart gebracht en doorgerekend. Tegelijkertijd is KlokGroep begonnen met het grondig strippen van het gebouw. Hierbij kwamen wel wat verrassingen naar voren, maar deze zijn allen ad hoc opgelost. Om aan de eisen van de supermarkt te kunnen voldoen, is de gehele begane grond opnieuw aangebracht. Door de vele verbouwingen van de autogarage in de afgelopen jaren, is de structuur van het pand verloren gegaan. Hierbij eveneens alle stabiliteitsvoorzieningen. Deze stonden klaarblijkelijk veelvuldig ‘in de weg’ en zijn zonder pardon verwijderd. Theoretisch had het gebouw al lang niet meer overeind mogen staan, maar gelukkig blijkt dit in de praktijk wel anders te zijn. Het bestaande sheddak is vervangen door een platdak van SAB-platen met een isolatiepakket. De staalconstructie is volledig opnieuw uitgekruisd en verbindingen verzwaard. Alle onderdelen zijn getoetst op de nieuwe functie en huidige normen.

Het pand is uiteindelijk in gebruik genomen door Jumbo Supermarkten. Op de begane grond zit nu een winkelruimte met een bruto vloeroppervlakte van circa 2.000 m². De verdiepingen zullen door Jumbo worden gebruikt voor een regionaal opleidingscentrum.

dienst constructieve advisering | herbestemming/transformatie
opdrachtgever Novaform Vastgoedontwikkelaars in Eindhoven
architect Bosch & Van Oers in Heeswijk-Dinther
aannemer KlokGroep in Nijmegen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

sterk in verbinden