Klimaatgevel Akzo te Amsterdam

Voor onze opdrachtgever hebben wij de complete engineering verzorgd van de klimaatgevels van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Akzo Nobel aan de Zuidas te Amsterdam. In bijna twee jaar tijd is deze opdracht uitgegroeid tot de volledige engineering van de gevelconstructie. Samen met projectbureau Van Leeuwen uit Beuningen hebben we de gevel uitgewerkt tot op het hoogst mogelijke detailniveau. Letterlijk ’ieder schroefje’  is uitgetekend en gedefinieerd. Het gebouw is door deze transparante 'jas' getransformeerd van een kaal betonnen skelet naar een prominent en in het oog springend kantoorgebouw.

De eerste huid / thermische schil bestaat uit houten gevelelementen met grote glasoppervlakken. Door middel van speciaal ontworpen aluminium gevelsteunen opgehangen aan de prefab betonnen hoofddraagconstructie. De tweede huid is een volledig vrij hangende aluminium vliesgevel die samen met de thermische schil de klimaatgevel vormt. Deze wordt door middel van pendelstaven gekoppeld aan het hoofdgebouw.

De glazen gevel levert een grote bijdrage aan het behalen van het BREEAM Excellent certificaat. De gevel wordt uitgevoerd als dubbele klimaatgevel, waarbij de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weg-geventileerd om opwarming te voorkomen. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor stilstaande warme lucht juist helpt het gebouw te verwarmen.

dienst detailengineering | constructieve advisering
opdrachtgever Projectbureau Van Leeuwen te Beuningen
architect Group A te Rotterdam
aannemer Dura Vermeer te Amsterdam

Projectteam

  • De verschillende disciplines moeten naadloos in elkaar overgaan. De constructie moet onderdeel worden van het ontwerp.

    Bauke Verbocht Constructeur / adviseur mijn pagina
  • De verschillende disciplines moeten naadloos in elkaar overgaan. De constructie moet onderdeel worden van het ontwerp.

    Bauke Verbocht Constructeur / adviseur mijn pagina

Testimonials over project

 
 

Het laatste nieuws

Casco appartementen De Lanen gereed

Casco appartementen De Lanen gereed

Heijmans Woningbouw is ver gevorderd met bouw van het casco van De Lanen in Rosmalen. Het prefab beton kader is gereed om de grote balkons te dragen. Tijdens de technische integrale uitwerking hebben we samen met ontwerpmanager Jacques Vogels en werkvoorbereider Gaston Brabers van Heijmans gekeke...

lees verder
Casco gereed appartementen De Kijkuit

Casco gereed appartementen De Kijkuit

In Gorinchem is bouwcominatie Hoog Dalem (Heijmans en BAM Wonen) de laatste balkon- en galerijplaten aan het plaatsen voor de nieuwbouw appartementen De Kijkuit in het plan Hoog Dalem. Het betreft 30 appartementen in de vrije sector huur met een architectuur geïnspireerd op de voormallige Hollan...

lees verder
Lichtexcursie ipv Delft

Lichtexcursie ipv Delft

Vorige week hebben onze civiele medewerkers de lichtexcursie van ipv Delft in Rotterdam bijgewoond. Onderdeel van de excursie was een bezoek aan de door ons berekende bruggen Waalhaven en Heysehaven. Erg leuk om onze eigen projecten zo mooi uitgelicht in het donker te bezoeken!

lees verder
sterk in verbinden