Klimaatgevel Akzo te Amsterdam

Voor onze opdrachtgever hebben wij de complete engineering verzorgd van de klimaatgevels van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Akzo Nobel aan de Zuidas te Amsterdam. In bijna twee jaar tijd is deze opdracht uitgegroeid tot de volledige engineering van de gevelconstructie. Samen met projectbureau Van Leeuwen uit Beuningen hebben we de gevel uitgewerkt tot op het hoogst mogelijke detailniveau. Letterlijk ’ieder schroefje’  is uitgetekend en gedefinieerd. Het gebouw is door deze transparante 'jas' getransformeerd van een kaal betonnen skelet naar een prominent en in het oog springend kantoorgebouw.

De eerste huid / thermische schil bestaat uit houten gevelelementen met grote glasoppervlakken. Door middel van speciaal ontworpen aluminium gevelsteunen opgehangen aan de prefab betonnen hoofddraagconstructie. De tweede huid is een volledig vrij hangende aluminium vliesgevel die samen met de thermische schil de klimaatgevel vormt. Deze wordt door middel van pendelstaven gekoppeld aan het hoofdgebouw.

De glazen gevel levert een grote bijdrage aan het behalen van het BREEAM Excellent certificaat. De gevel wordt uitgevoerd als dubbele klimaatgevel, waarbij de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weg-geventileerd om opwarming te voorkomen. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor stilstaande warme lucht juist helpt het gebouw te verwarmen.

dienst detailengineering | constructieve advisering
opdrachtgever Projectbureau Van Leeuwen te Beuningen
architect Group A te Rotterdam
aannemer Dura Vermeer te Amsterdam

Projectteam

  • De verschillende disciplines moeten naadloos in elkaar overgaan. De constructie moet onderdeel worden van het ontwerp.

    Bauke Verbocht Constructeur / adviseur mijn pagina
  • De verschillende disciplines moeten naadloos in elkaar overgaan. De constructie moet onderdeel worden van het ontwerp.

    Bauke Verbocht Constructeur / adviseur mijn pagina

Klantervaringen

Een projectleider bij Projectbureau Van Leeuwen zegt:
Verscheidene complexe werken uitgevoerd met Bauke. Diverse second opinions gehad waarbij telkens weer bleek dat Bauke het gelijk aan zijn zijde had. Dus top!
Een projectleider bij Lieftink Geveltechniek zegt:
Erg professioneel geholpen, ben erg blij met Bauke zijn pro-actieve instelling en behulpzaamheid. Erg blij verrast met zijn kennis van aluminium gevels!
Een medewerker van de Gemeente Tiel zegt:
Goede vakkennis, korte lijnen en open communicatie.
 
 

Het laatste nieuws

Constructeur bouwkundig en civiel

Constructeur bouwkundig en civiel

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als constructeur? Bij Adams Bouwadviesbureau kun je per direct aan de slag. Wij zijn Adams Bouwadviesbureau Adams Bouwadviesbureau biedt constructieve advisering aan op het gebied van bouwkundige en civieltechnische constructies.

lees verder
Transferium Amsterdam-Noord

Transferium Amsterdam-Noord

Samen met G. van der Ven Aannemingsbedrijf én Staalbouwkundig Adviesbureau Van Odenhoven heeft Adams Civiel Advies een interessant artikel geschreven in Bouwen met Staal over de luifelconstructie van het transferium Amsterdam-Noord.

lees verder
Stageplaats / afstudeeropdracht

Stageplaats / afstudeeropdracht

Adams Bouwadviesbureau biedt studenten op MBO en HBO niveau en voor verschillende opleidingen de mogelijkheid om hun stage of afstudeeropdracht te realiseren. Natuurlijk kun je bij ons terecht als je een stageplaats zoekt op constructief en bouwkundig gebied, maar ook voor informatica, marketing,...

lees verder
sterk in verbinden