Klimaatgevel Akzo te Amsterdam

Voor onze opdrachtgever hebben wij de complete engineering verzorgd van de klimaatgevels van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Akzo Nobel aan de Zuidas te Amsterdam. In bijna twee jaar tijd is deze opdracht uitgegroeid tot de volledige engineering van de gevelconstructie. Samen met projectbureau Van Leeuwen uit Beuningen hebben we de gevel uitgewerkt tot op het hoogst mogelijke detailniveau. Letterlijk ’ieder schroefje’  is uitgetekend en gedefinieerd. Het gebouw is door deze transparante 'jas' getransformeerd van een kaal betonnen skelet naar een prominent en in het oog springend kantoorgebouw.

De eerste huid / thermische schil bestaat uit houten gevelelementen met grote glasoppervlakken. Door middel van speciaal ontworpen aluminium gevelsteunen opgehangen aan de prefab betonnen hoofddraagconstructie. De tweede huid is een volledig vrij hangende aluminium vliesgevel die samen met de thermische schil de klimaatgevel vormt. Deze wordt door middel van pendelstaven gekoppeld aan het hoofdgebouw.

De glazen gevel levert een grote bijdrage aan het behalen van het BREEAM Excellent certificaat. De gevel wordt uitgevoerd als dubbele klimaatgevel, waarbij de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weg-geventileerd om opwarming te voorkomen. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor stilstaande warme lucht juist helpt het gebouw te verwarmen.

dienst detailengineering | constructieve advisering
opdrachtgever Projectbureau Van Leeuwen te Beuningen
architect Group A te Rotterdam
aannemer Dura Vermeer te Amsterdam

Projectteam

Klantervaringen

Een projectleider bij Projectbureau Van Leeuwen zegt:
Verscheidene complexe werken uitgevoerd met Bauke. Diverse second opinions gehad waarbij telkens weer bleek dat Bauke het gelijk aan zijn zijde had. Dus top!
Een projectleider bij Lieftink Geveltechniek zegt:
Erg professioneel geholpen, ben erg blij met Bauke zijn pro-actieve instelling en behulpzaamheid. Erg blij verrast met zijn kennis van aluminium gevels!
Een medewerker van de Gemeente Tiel zegt:
Goede vakkennis, korte lijnen en open communicatie.
 
 

Het laatste nieuws

Bouwkundig Modelleur

Bouwkundig Modelleur

Door tevredenheid van onze opdrachtgevers is onze orderportefeuille recentelijk flink uitgebreid en zoeken we versterking van onze bouwkundige team met een bouwkundig modelleur! In een ervaren en enthousiast team werken we onze projecten bouwkundig en constructief in een 3D-BIM-model bouwkundig e...

lees verder
Ervaren Constructeur (bouwkundig)

Ervaren Constructeur (bouwkundig)

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als ervaren constructeur? Bij Adams Bouwadviesbureau kun je per direct aan de slag. Wij zijn Adams Bouwadviesbureau Adams Bouwadviesbureau biedt constructieve advisering aan op het gebied van bouwkundige en civieltechnische constructies.

lees verder
Transferium Amsterdam-Noord

Transferium Amsterdam-Noord

Samen met G. van der Ven Aannemingsbedrijf én Staalbouwkundig Adviesbureau Van Odenhoven heeft Adams Civiel Advies een interessant artikel geschreven in Bouwen met Staal over de luifelconstructie van het transferium Amsterdam-Noord.

lees verder
sterk in verbinden