Klimaatgevel Akzo in Amsterdam

Voor onze opdrachtgever hebben wij de complete engineering verzorgd van de klimaatgevels van de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Akzo Nobel aan de Zuidas te Amsterdam. In bijna twee jaar tijd is deze opdracht uitgegroeid tot de volledige engineering van de gevelconstructie. Samen met projectbureau Van Leeuwen uit Beuningen hebben we de gevel uitgewerkt tot op het hoogst mogelijke detailniveau. Letterlijk ’ieder schroefje’  is uitgetekend en gedefinieerd. Het gebouw is door deze transparante 'jas' getransformeerd van een kaal betonnen skelet naar een prominent en in het oog springend kantoorgebouw.

De eerste huid / thermische schil bestaat uit houten gevelelementen met grote glasoppervlakken. Door middel van speciaal ontworpen aluminium gevelsteunen opgehangen aan de prefab betonnen hoofddraagconstructie. De tweede huid is een volledig vrij hangende aluminium vliesgevel die samen met de thermische schil de klimaatgevel vormt. Deze wordt door middel van pendelstaven gekoppeld aan het hoofdgebouw.

De glazen gevel levert een grote bijdrage aan het behalen van het BREEAM Excellent certificaat. De gevel wordt uitgevoerd als dubbele klimaatgevel, waarbij de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw wordt weg-geventileerd om opwarming te voorkomen. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor stilstaande warme lucht juist helpt het gebouw te verwarmen.

dienst detailengineering | constructieve advisering
opdrachtgever Projectbureau Van Leeuwen in Beuningen
architect Group A in Rotterdam
aannemer Dura Vermeer in Amsterdam

Projectteam

Klantervaringen

Een projectleider bij Projectbureau Van Leeuwen zegt:
Verscheidene complexe werken uitgevoerd met Bauke. Diverse second opinions gehad waarbij telkens weer bleek dat Bauke het gelijk aan zijn zijde had. Dus top!
Een projectleider bij Lieftink Geveltechniek zegt:
Erg professioneel geholpen, ben erg blij met Bauke zijn pro-actieve instelling en behulpzaamheid. Erg blij verrast met zijn kennis van aluminium gevels!
Een medewerker van de Gemeente Tiel zegt:
Goede vakkennis, korte lijnen en open communicatie.
 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden