Plesmanbuurt te Amsterdam

Opdrachtgever: De Alliantie Ontwikkeling te Huizen
Architect: Steenhuis Bukman Architecten te Delft

Dinsdag 26 maart om acht uur ’s ochtends waren de eerste klappen van de heistelling te horen voor het project Thuis West. Thuis West ligt in de Staalmanpleinbuurt in Nieuw-West in Amsterdam. Deze wijk is de afgelopen jaren al grondig vernieuwd en de vernieuwing van de wijk gaat de komende jaren door. Middenin de wijk zijn al volop nieuwe voorzieningen: een school, een zorggebouw en het mooi opgeknapte Staalmanpark.
Op het braakliggende terrein aan de Plesmanlaan realiseert De Alliantie straks 183 nieuwe woningen. Een deel van de eengezinswoningen en de appartementen wordt verkocht, maar veruit de meeste woningen zijn straks voor huurders.
De eerste vibro- paal werd geslagen onder het toeziend oog van opdrachtgever, gemeente, constructeur en aannemer. Aan de andere kant van het bouwterrein zal een tweede heistelling trillingsvrije palen aanbrengen tegen de nabij gelegen belendingen om de overlast voor de omwonenden en het naastgelegen Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken.
Twee van de drie blokken worden gedeeltelijk onderkelderd om het parkeren zoveel mogelijk uit het zicht te houden. In totaal worden er 159 parkeerplaatsen ondergronds gerealiseerd.
Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten uit Delft en het project wordt uitgevoerd door Slokker Bouwgroep uit Huizen.


De eerste binnentuin is gereed

Het laatste nieuws

Volledige oplevering Akropolis

Volledige oplevering Akropolis

De laatste ruimte in de Akropolis-toren te Amsterdam (blok 1a) is 3 juli jongstleden opgeleverd. Voor Adams was dit project een zeer uitdagende constructieve klus met een mooi eindresultaat. De start van de bouw was in september 2015 en laatste oplevering 3 juli 2017.

lees verder
De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn brug in Rotterdam doet mee aan de SCIA user contest De brug is vernoemd naar de overleden kunstenaar Gust Romijn uit Dreischor. De brug van 45 meter voor langzaam verkeer verbindt stadswijk Charlois met de Waalhaven; oftewel stad en haven.

lees verder
Bouwvak

Bouwvak

Adams Bouwadviesbureau is in verband met de bouwvakvakantie gesloten van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2017. Vanaf maandag 14 augustus 2017 zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen u allen een fijne vakantie!

lees verder
Adams. Sterk in verbinden
  • Plesmanbuurt te Amsterdam