Jos Kregting

J.H.M. Kregting
jkr@adamsbouwadvies.nl
0487 - 588 282

Ontwerptekenaar / BIM modelleur

 
Na mijn studie ben ik bij toeval in het vak gerold. Het vak zelf leerde ik gaandeweg van mijn toenmalige begeleider, een oude rot in het vak die het handmatig tekenen tot een ware kunst had verheven. In die tijd leerde ik ook Henk Adams kennen. Nadat hij voor zichzelf was begonnen, was het voor mij niet de vraag óf maar wanneer ik bij hem zou beginnen. Hier kreeg ik alle vrijheid in de opzet en ontwikkeling van de tekenkamer. 

Zelfs na ruim 20 jaar geeft het mij nog steeds veel voldoening om het maximale uit de toegepaste software te halen en het tekenproces hierop af te stemmen. De kennis uit mijn nevenfunctie als systeembeheerder vormt hierbij een welkome aanvulling. 

In het huidige BIM-tijdperk draait alles om de communicatie. Het 3D model maakt hier een groot onderdeel van uit. Het is dan ook bij uitstek de informatiedrager van alle mogelijke data die nodig is voor o.a. de werkvoorbereiding, uitvoering en zelfs exploitatie van het bouwwerk. Dit, in combinatie met de parallelle ontwikkelingen in de ICT, zorgt ervoor dat de alom bekende 2D tekeningen deze status aan het verliezen zijn. 

Kortom, het modelleerproces, is een nog altijd voortdurende innovatie en uitdaging!

Projecten van Jos Kregting

Klantervaringen

Een installatieadviseur bij DWA zegt:
Vakkundige medewerkers acteren snel en correct!
Een werkvoorbereider bij UBA Bouw zegt:
Alle tekenwerk op tijd gereed!
Een projectvoorbereider bij VBI zegt:
Heldere duidelijke informatie / tekeningen / details.
 

Het laatste nieuws

Transferium Amsterdam-Noord

Transferium Amsterdam-Noord

Samen met G. van der Ven Aannemingsbedrijf én Staalbouwkundig Adviesbureau Van Odenhoven heeft Adams Civiel Advies een interessant artikel geschreven in Bouwen met Staal over de luifelconstructie van het transferium Amsterdam-Noord.

lees verder
Stageplaats / afstudeeropdracht

Stageplaats / afstudeeropdracht

Adams Bouwadviesbureau biedt studenten op MBO en HBO niveau en voor verschillende opleidingen de mogelijkheid om hun stage of afstudeeropdracht te realiseren. Natuurlijk kun je bij ons terecht als je een stageplaats zoekt op constructief en bouwkundig gebied, maar ook voor informatica, marketing,...

lees verder
Start bouw woonzorgcomplex te Tilburg

Start bouw woonzorgcomplex te Tilburg

Op 17 april 2018 is officieel de bouw gestart van het nieuwbouw woonzorgcomplex a/d Ringbaan West te Tilburg. Onze opdrachtgever is Vrijborg Vastgoedontwikkeling te Vught. De architect van dit project is H-kwadraat Architectuur te Tilburg.

lees verder
sterk in verbinden