Jos Hoonhout

Jos Hoonhout
j.hoonhout@vericon.nl
085 - 086 68 02

We streven er binnen onze branche naar om professionele dienstverleners, kennispartners en werkgevers te zijn. Daarmee zijn onze klanten en de constructieve veiligheid in Nederland gediend. De één zal zeggen: “logisch”. Een ander “hoe zit dat dan?”.
Professioneel zijn als constructieadviesbureau en constructeur betekent : goed zijn in je vak, door het hebben, onderhouden en uitbouwen van je kennis en ervaring. Ik kan me geen constructeurs voorstellen die dit heel anders zien.
Professioneel zijn is alleen wel meer dan dat. Het betekent ook: goed zijn in “een bedrijf zijn”. Mijn ideeën over hoe dat moet staan in onderstaande figuur.

Dit model is natuurlijk te simpel en beschrijft niet uitputtend hoe je een bureau moet organiseren. Maar het laat wel zien dat het versterken van je vaardigheid om je dienstverlening te verkopen ervoor zorgt dat je een gezonder bedrijf krijgt, dat met hogere kwaliteit steeds tevredener klanten krijgt, waardoor je beter wordt in het verkopen van je dienstverlening, enzovoort. Het model is als Domino-day. Als onderweg niet alle stenen vallen, dan is er geen maximaal resultaat. Het laat zien dat constructieve veiligheid is gebouwd op vakmanschap én ondernemerschap.

Zet drie constructeurs (van verschillende bureaus) bij elkaar en binnen tien minuten gaat het over honoraria, vaak over de hoogte (of laagte) ervan en liefst over de aanbiedingen van collega-bureaus (die niet bij het gesprek aanwezig zijn). Altijd amusant, maar het leidt nergens toe. Beter is het om jezelf eens bij dat andere bureau uit te nodigen en van hen te leren hoe ze dat werk toch zo snel doen, hoe ze toch zoveel geld verdienen of om samen te brainstormen over waar een goede offerte of een goede prijs aan zou moeten voldoen. En te praten over wat het betekent om een goede adviseur te zijn, voor interessante projecten met een gezonde bedrijf en heel tevreden klanten. Hopelijk hebben ze het niet te druk voor zo’n gesprek .
Aanmeldingen voor cursussen, rondetafelgesprekken en andere bijeenkomsten over vakkennis en techniek voor constructeurs zijn altijd snel gevuld. Maar als het gaat om ondernemerschap blijft het vaak stil. Het ondernemerschap en de commerciële kant van het vak moeten meer in de comfortzone van de constructeur terechtkomen om zo vakmanschap aan ondernemerschap te koppelen.

Klantervaringen

 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Adams Bouwadviesbureau heet voortaan VeriCon. Klik hier voor het bericht over de woontorens in 's-Hertogenbosch op vericon.nl.

lees verder
sterk in verbinden