Herbestemming Rijswijkstraat in Amsterdam

Het bestaande kantoorpand aan de Rijswijkstraat 175 te Amsterdam is afkomstig uit 1966 en werd slechts gedeeltelijk bedrijfsmatig verhuurd. De nieuwe eigenaar wilde het gebouw transformeren naar woonruimten voor studenten en hiermee inspelen op het tekort aan studentenhuisvesting in Amsterdam.

Voor een succesvolle transformatie moet er gekeken worden naar diverse onderdelen: het uiterlijk (de schil), de functionaliteit van het gebouw en de huidige regelgeving. Ook is de bestaande constructie van enorm belang. Deze bepaalt de mogelijkheden van nieuwe indeling en bouwkundige opbouw. De situering van verticale steigpunten (installaties) bijvoorbeeld wordt gedicteerd door de plattegrond van de constructie. Gezien de huidige situatie is hier gekozen om het bestaande casco volledig te handhaven met een gedeelte van de gevel en de rest helemaal te strippen en te herindelen.

Het pand bestaat uit elf verdiepingen, een grote kelder welke nu fungeert als installatieruimte en op het dak is nog een opbouw voor wederom installaties aanwezig. Het streven is om hier ongeveer 230 studentenunits te realiseren. Deze units worden zelfstandige wooneenheden. Ze krijgen daarmee allemaal een eigen keuken en doucheruimte.

De herbestemming is in opdracht van KlokGroep volledig integraal (constructief en bouwkundig) in een 3D model uitgewerkt om een complete afstemming te krijgen en om lastige knooppunten voor uitvoering op te lossen.

dienst constructieve advisering | herbestemming | integrale uitwerking
opdrachtgever Clever Real Estate
architect AGS Architects in Amsterdam
aannemer KlokGroep in Nijmegen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

 
sterk in verbinden