Heesterburgh in Den Bosch

Soms krijg je een kans om aan een bijzonder project te werken, want wanneer mag je een Frans dorp met een kasteel uitwerken? Heijmans Vastgoed realiseert project Heesterburgh van 49 woningen en 24 appartementen vlakbij de binnenstad van ’s-Hertogenbosch tussen de spraakmakende kastelen van Haverleij.

Project Heesterburgh is een unieke uitdaging om bouwkundig en constructief in een hoogwaardig 3D BIM model uit te werken. Het geëxporteerde IFC bestand is door Heijmans gebruikt om te calculeren, hoeveelheden te generen en werkvoorbereiding te starten. Het project is eerst virtueel gebouwd om de ontwerpfouten eruit te filteren en de faalkosten te reduceren.

(artist impressie : De Beeldenfabriek te Rotterdam)

dienst nieuwbouw l integrale uitwerking l constructieve advisering l BIM
opdrachtgever Heijmans Vastgoed B.V. in Rosmalen
architect PPHHP te Amsterdam architect (woningen) Mulleners+Mulleners architecten in Amsterdam (appartementen)
aannemer Heijmans Woningbouw B.V. in Rosmalen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden