BIM

De meest ingrijpende innovatie van de laatste jaren in de bouw is BIM. BIM staat voor: Building Information Modeling. Het is geen programma of systeem, maar een proces waarin we werken volgens een bepaalde methodiek. Gedurende de levenscyclus van een gebouw wordt alle relevante informatie opgeslagen, gebruikt en beheerd, waarbij ondersteuning plaatsvindt door een digitaal 3D gebouwmodel met (gekoppelde) data.

Succes
Als partner van een aantal grote ontwikkelende aannemers adviseren wij vanuit verschillende rollen in diverse BIM-processen. Zowel de ‘met-BIM-startende opdrachtgever’, als voor de ‘vooroplopers in de markt’ bieden wij verschillende diensten aan. Denk hierbij bijvoorbeeld in de ontwerpfase aan het constructief advies en opzetten van een casco-model, maar ook aan de integrale technische uitwerking (bouwkundig én constructief) in een 3D BIM-model. Door vroegtijdig de juiste afspraken te maken door middel van een hoofd- en detailprotocol en hierop ons proces en output af te stemmen, leidt het toepassen van BIM tot een succes op elk niveau!

Rijk model
Een aantal jaar geleden zijn wij begonnen met het implementeren van het BIM-proces in onze organisatie. Door onze interne workflow compleet te baseren op werken met een actueel 3D model, is een nieuwe interne standaard ontstaan. Het 3D model is de afgelopen jaren continu binnen onze organisatie kritisch bekeken en daardoor steeds verder opgetuigd en doorontwikkeld. Het resultaat is een rijk constructief en integraal 3D model. Hierin is tot op een hoog detailniveau gemodelleerd en veel informatie toegevoegd. Hierbij volgen we de NLRS (Nederlandse Revit Standaard) en voldoen we ruimschoots aan de ILS (Informatie Levering Specificatie). Intern controleren onze adviseurs de 3D modellen en leggen alle aandachtspunten, uitgangspunten en ontwerpkeuzes vast in het BIM (met behulp van BCF).

BIM blijft in ontwikkeling en elke partij heeft hierin zijn eigen speerpunten. Of dat nou afstemming, calculatie, planning, BIM op de bouwplaats of onderhoud en beheer betreft, wij denken graag met u mee.

Voor meer informatie over onze mogelijkheden in BIM, neem dan contact op met onze BIM-manager Rick Geurts.

basisILS

sterk in verbinden