Renovatie Lucent Gebouw BF in Hilversum

Op ontwikkelingsterrein Lucent in Hilversum heeft Van Wijnen Projectontwikkeling een bestaand pand duurzaam gerenoveerd naar een nieuw en hoogwaardige kantoorruimte. Het gebouw gaat van een stijf jaren zestig uitstraling naar een luxueus gebouw met stijl. Het gestructureerde patroon van de lintramen wordt onderbroken door grote betonnen kaders van vier bij vier meter. De grote betonnen kaders met profielloos glas zorgen samen met de nieuw gemaakte vides voor een grote hoeveelheid licht in het hart van het gebouw. De vides zorgen op elke verdieping voor een deling van het vloeroppervlak. Het gebouw wordt als het ware in tweeën gescheurd. Twee loopbruggen leiden je het atrium in met een prachtig uitzicht naar boven.

De architect heeft een esthetisch ontwerp afgeleverd en Adams Bouwadviesbureau heeft vervolgens het project zowel constructief als bouwkundig verder volledig technisch uitgewerkt in een hoogwaardig 3D BIM model.

Ons gecombineerd bouwkundig en constructief model wordt in het werk door middel van 3D scans en de daaruit volgende Point Cloud gecontroleerd. Hierdoor krijg je een accuraat model die de juiste maatvoering van alle elementen weergeeft. De aannemer gebruikt tevens het 3D BIM model om zijn uitvoering voor te bereiden. Door middel van geregenereerde hoeveelheidstaten weet de aannemer wat en hoeveel materialen hij moet bestellen. In de werkfase worden de 3D modellen van de co-makers in het model gevoegd, zoals installatie, kozijnen, binnenwanden en plafond. Door het gebouw eerst virtueel te bouwen worden bouwfouten voorkomen en wordt de bouwtijd verkort.

dienst integrale uitwerking | herbestemming | constructieve advisering
opdrachtgever Van Wijnen Projectontwikkeling in Weesp
architect Studioninedots in Amsterdam
aannemer Van Wijnen in Weesp

Projectteam

Klantervaringen

 
 

 
sterk in verbinden