Parc Margriet in Nijmegen

Op het prachtige terrein van voormalig verpleeghuis Margriet, in de sfeervolle wijk Hunnerberg, in Nijmegen-Oost is het nieuwbouwproject Parc Margriet gerealiseerd. Achter het voormalige Verpleeghuis Margriet lag vroeger een grote, besloten tuin. Deze tuin is toegankelijk gemaakt en geeft het gebied de uitstraling van een charmant park. Het nieuwbouwproject Parc Margriet bestaat uit 135 woningen en appartementen, in de koop- en huursector, die verspreid liggen over het park.


De diverse blokken zijn in verschillende casco systemen opgetrokken afgestemd op het bouwkundige ontwerp en in enkele gevallen de combinatie met een onderliggende parkeergarage. Met name het achterliggende blok (paviljoen Margriet) welke half op de parkeerkelder rust, was een constructieve uitdaging.


Het plan is volledig in 3D ontworpen en in BIM uitgewerkt: van ontwerp tot brochuretekeningen, van bezonningstudies tot uitvoeringstekeningen. De samenwerking met de verschillende partijen in zowel de ontwerpfase als de werkvoorbereiding is vrij internsief verlopen om het geheel in een BIM proces te gieten. Het resultaat mag er dan ook zijn!

dienst nieuwbouw | constructieve advisering | BIM
opdrachtgever KlokGroep in Nijmegen
architect INBO in Woudenberg
aannemer KlokGroep in Nijmegen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden