Oostpoort Oost | Polderweg in Amsterdam

Op het terrein van de voormalige Oostergasfabriek is een appartementengebouw met een bijzondere architectuur van Heren 5 Architecten gerealiseerd. In het gebouw van zes verdiepingen zijn 72 huurwoningen gesitueerd met een centrale entree met daaronder bergingen en parkeerplaatsen in een half verdiepte kelder. De keuze voor half diep heeft een financiële achtergrond. Hiermee worden namelijk dure damwanden en bemaling voorkomen.

Het uitgangspunt van het casco zijn massieve betonwanden en vloeren gestort met een tunnelbekisting. Hierdoor wordt het gebouw vanaf de begane grondvloer supersnel in 36 werkdagen opgetrokken. Vroegtijdig zijn de prefab balkons ontworpen met Isokorf IDock. Hierdoor is het mogelijk om deze eenvoudig na voltooiing van het casco te plaatsen. De aannemer heeft gekozen om dit alternatief toe te passen en is ondertussen overtuigd van de voordelen.

Het hoofdtrappenhuis wordt uitgevoerd met prefab vloerplaten waarmee ook de hoofddilatatie is ingebracht. Bijzonder is de kunsttoevoeging van glas-in-lood. De prefab galerijen worden met slimme detailleringen met stalen kolommen en prefab kolommen met metselwerk strips eveneens naderhand geplaatst.

Adams Bouwadviesbureau heeft in opdracht van de aannemer ook een groot deel van de detailengineering verzorgd. Daardoor zijn tijdrovende communicatie en controles vermeden en nemen de kosten door afstemmingsfouten af.

dienst constructieve advisering | nieuwbouw
opdrachtgever Ymere Ontwikkeling in Amsterdam
architect Heren 5 Architecten in Amsterdam
aannemer HSB Bouw in Volendam

Projectteam

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden