Hart van Hatert in Nijmegen

Het ‘Hart van Hatert’ is een woontoren met 72 appartementen en een halfverdiepte parkeergarage die letterlijk het hart van de wijk vormt. Onderin de toren is een zogenaamde serviceplint geplaatst. Hier kunnen inwoners van Hatert terecht bij verschillende dienstverlenende instanties. Hier valt te denken aan bijvoorbeeld de thuiszorg of de buurtbeheerder van woningcorporatie Portaal.

De toren is constructief ontworpen als een zeer efficiënt gietbouw, namelijk als tunnelbouwsysteem. Architect 24H heeft de toren ontworpen met vrij gevormde balkons rondom, waardoor een kenmerkende beeldhouwkunst vanuit alle richtingen waar te nemen is. Deze uitkragende stalen balkons zijn door Isokorven aan het casco verbonden. Het grootste uitvoeringstechnische knelpunt hierin vormde het integreren van de Isokorven in het tunnelproces en het later aanbrengen van de balkons na de realisatie van de ruwbouw. In verband met het afbouwen van de steigers en het gelijktijdig monteren van de balkons was een aparte werkvolgorde (van boven naar beneden) noodzakelijk. Hiervoor is door Adams in overleg met de aannemer een special hijsframe ontworpen, welke het mogelijk maakte om deze unieke werkvolgorde toe te passen.

De toren is gefundeerd op betonnen funderingsbalken welke door mortelschroefpalen worden gedragen. Het casco van het gebouw is door middel van een gietbouw tunnelsysteem uitgevoerd in betonwanden en vloeren.

dienst constructieve advisering | nieuwbouw
opdrachtgever Portaal Vastgoed Ontwikkeling in Veenendaal
architect 24H Architecten in Rotterdam
aannemer Giesbers Wijchen

Projectteam

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden