Blok 9 Zeeburgereiland in Amsterdam

Blok 9 is een markant ogend appartementengebouw in twee torens van zeven en negen bouwlagen hoog. Samen staan ze op een half verdiepte kelderbak van 40 bij 75 meter. Tussen de twee woontorens in is een verhoogd leefdek bedacht.

Het gebouw is een ontwerp van Inbo te Amsterdam. Typerend aan dit gebouw zijn de op alle verdiepingen rondgaande en in diepte verspringende balkons. Ook verschillen de balkons van de onderlinge verdiepingen van elkaar. Voordeel van dit ontwerp is dat er per verdieping gevelopvang plaatsvindt. Daarnaast zijn alle ramen van buiten wasbaar.

Blok 9 is gefundeerd in de bekende Amsterdamse tweede zandlaag die tussen zeventien en vijfentwintig meter onder NAP aanwezig is. Onder deze zandlaag ligt de Eem kleilaag die doorloopt tot circa 42 meter onder NAP. Berekeningen door Fugro gaven aan dat deze Eem kleilaag bij de belastingen uit blok 9 extra zettingen ondergaat. Deze zijn in het gebouw verdisconteerd door extra trekbanden in de betonconstructie aan te brengen. Hiermee is het gebouw voldoende stijf om eventuele zettingsverschillen op te kunnen nemen.

Smit’s Bouwbedrijf zag kans om het casco te tunnelen ondanks de verschillende beukmaten en de aanhangende balkons. Deels worden deze balkons met het tunnelen meegenomen met een Isokorf aansluiting. Deels worden de balkons later aan het casco gehangen door voorgespannen Normteq verbindingen.

dienst constructieve advisering | nieuwbouw
opdrachtgever De Alliantie Ontwikkeling in Huizen
architect INBO in Amsterdam
aannemer Smit's Bouwbedrijf in Beverwijk

Projectteam

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

constructief ontwerper / projectleider

constructief ontwerper / projectleider

Je maakt ontwerpschetsen, ontwerp- en dimensioneringsberekeningen van bouwkundige constructies. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van projecten binnen de gestelde kaders. Hiervoor stuur je andere constructeurs en 3D-modelleurs aan.

lees verder
Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Ervaren bouwkundig BIM-modelleur

Bouwkundige modellen opzetten vanuit een esthetisch ontwerp van een architect en deze samen met het team uitwerken tot een bouwkundig prestatiemodel dat voldoet aan de gestelde BIM-uitvraag. Daar ga je mee aan de slag. Jij begrijpt de randvoorwaarden van het BIM-proces en neemt je collega’s (en s...

lees verder
Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Drie woontorens in ’s-Hertogenbosch

Gemeente 's-Hertogenbosch en Heijmans hebben het plan voorgesteld voor drie woontorens op de plaats waar vroeger het Brabantbad stond. VeriCon/Adams heeft het constructief ontwerp gemaakt. Het woord is nu aan de Bosschenaren om hun visie op het plan te geven, waarna we van start kunnen met de bou...

lees verder
sterk in verbinden