Blok 1 Zeeburgereiland te Amsterdam

Op de kop van het Zeeburgereiland ontwikkelen twee opdrachtgevers samen twee woontorens op één gezamenlijke kelder. De eerste toren, De Akropolis, van vijftien bouwlagen met 88 woningen in een levensloopbestendig woonconcept voor 55-plussers. De tweede toren, De Generaal, is ontwikkeld door Lingotto voor Vesteda en bestaat uit negen bouwlagen met 56 middel dure huurwoningen. De onderliggende parkeergarage wordt door bewoners van beide torens gebruikt. De toren is ontworpen met een efficiënt gietbouw tunnelbouwsysteem, waardoor de bouw snel gerealiseerd werd.

Tijdens het ontwerpproces werd duidelijk dat palen op de, voor Amsterdam gebruikelijke tweede zandlaag, wel voldoende draagkracht kon leveren voor beide torens, maar de te verwachten zettingen waren hierbij niet acceptabel. Deze zakkingen ontstaan door samendrukking van de dertien meter dikke 'eemkleilaag' tussen de tweede en de derde zandlaag. Gevolg uit het ontwerp van de plattegronden was dat de wandstructuur van dit gebouw op veel plaatsen over de volle hoogte doorbroken wordt. Hierdoor heeft het gebouw zelf te weinig stijfheid om het verschil in zakkingen te 'egaliseren'. De palen staan bij dit gebouw dan ook op de derde zandlaag. Er is gekozen voor Vibropalen met een paalpuntniveau van circa 43 meter onder NAP met een hoog paaldraagvermogen waardoor met minder palen volstaan kon worden. De palen zijn vervaardigd met de grootste speciale heistelling van Vroom.

Adams heeft tijdens de uitvoering kwaliteitscontroles uitgevoerd. Voor meer informatie hierover zie artikel in Nieuwsbrief juli 2017.

dienst constructieve advisering | nieuwbouw
opdrachtgever De Alliantie te Hilversum & Lingotto te Amsterdam
architect Studioninedots te Amsterdam
aannemer UBA te Uithoorn

Projectteam

  • Door korte interne lijnen en snel beslissingen kunnen nemen ben ik flexibel en efficiënt voor de opdrachtgevers.

    Marc Kersten Projectleider constructie integraal mijn pagina
  • Door korte interne lijnen en snel beslissingen kunnen nemen ben ik flexibel en efficiënt voor de opdrachtgevers.

    Marc Kersten Projectleider constructie integraal mijn pagina

Klantervaringen

 
 

Het laatste nieuws

Ervaren Constructeur (bouwkundig)

Ervaren Constructeur (bouwkundig)

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als ervaren constructeur? Bij Adams Bouwadviesbureau kun je per direct aan de slag. Wij zijn Adams Bouwadviesbureau Adams Bouwadviesbureau biedt constructieve advisering aan op het gebied van bouwkundige en civieltechnische constructies.

lees verder
Senior bouwkundig REVIT modelleur

Senior bouwkundig REVIT modelleur

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als bouwkundig REVIT modelleur met een coördinerende rol in het BIM proces? Adams Bouwadviesbureau biedt je nu de unieke mogelijkheid één van de dragende krachten binnen onze organisatie te worden! Wi

lees verder
Constructief ontwerper / projectleider

Constructief ontwerper / projectleider

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging als ontwerper / projectleider (bouwkundige constructies)? Adams Bouwadviesbureau biedt je nu de unieke mogelijkheid één van de dragende krachten binnen onze organisatie te worden! Wij zijn Adams Bouwadviesbureau Adams Bouwadviesbureau biedt constructieve a...

lees verder
sterk in verbinden