Bruggen Park Randenbroek te Amersfoort

Park Randenbroek te Amersfoort wordt momenteel geheel gerenoveerd. De Gemeente wil een park dat als ontmoetingsplek dient voor alle inwoners van de stad én waar veel verschillende activiteiten plaats gaan vinden. Onderdeel van het park zijn drie bijzonder fraai vormgeven fiets- en voetgangersbruggen. Deze stalen bruggen zijn ontworpen door ipv Delft. De uitvoering is door Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos verzorgd. 

Deze bruggen zijn bijzonder slank vormgegeven. Om dit te realiseren is gekozen voor het principe van de vakwerkbrug. Dit houdt in dat de hekwerken aan weerszijden van de brug het dek dragen! Hierdoor is een zeer geringe dekhoogte haalbaar bij een overspanning van 18 meter. De vakwerken zijn uniek in hun soort. Een standaard vakwerk bestaat normaliter uit een klein aantal grote driehoeken. Nu bestaat deze uit een zeer groot aantal staven met een geringe diameter. Het vakwerk is volledig geoptimaliseerd naar gelang de belastingen. Op iedere positie is gekeken naar toepassing van zo min mogelijk staal. Om het geheel stijf te maken zijn op diverse posities forsere V-steunen toegevoegd. Het geheel vormt een evenwichtige samensmelting van ontwerp en constructie. De stalen bovenbouw is gefundeerd op betonnen landhoofden en palen.

dienst nieuwbouw | constructieve advisering | civiele kunstwerken
opdrachtgever ipv Delft
architect ipv Delft
aannemer Aannemersbedrijf Wallaard te Noordeloos

Projectteam

Testimonials over project

 
 

Het laatste nieuws

Casco appartementen De Lanen gereed

Casco appartementen De Lanen gereed

Heijmans Woningbouw is ver gevorderd met bouw van het casco van De Lanen in Rosmalen. Het prefab beton kader is gereed om de grote balkons te dragen. Tijdens de technische integrale uitwerking hebben we samen met ontwerpmanager Jacques Vogels en werkvoorbereider Gaston Brabers van Heijmans gekeke...

lees verder
Casco gereed appartementen De Kijkuit

Casco gereed appartementen De Kijkuit

In Gorinchem is bouwcominatie Hoog Dalem (Heijmans en BAM Wonen) de laatste balkon- en galerijplaten aan het plaatsen voor de nieuwbouw appartementen De Kijkuit in het plan Hoog Dalem. Het betreft 30 appartementen in de vrije sector huur met een architectuur geïnspireerd op de voormallige Hollan...

lees verder
Lichtexcursie ipv Delft

Lichtexcursie ipv Delft

Vorige week hebben onze civiele medewerkers de lichtexcursie van ipv Delft in Rotterdam bijgewoond. Onderdeel van de excursie was een bezoek aan de door ons berekende bruggen Waalhaven en Heysehaven. Erg leuk om onze eigen projecten zo mooi uitgelicht in het donker te bezoeken!

lees verder
sterk in verbinden