Brug Heysehaven in Rotterdam

ipv Delft heeft in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam, een mooie en technische uitdagende brug ontworpen om de verkeerssituatie rond en in tuindorp Heijplaat te verbeteren. De recentelijk opgeleverde brug Heysehaven ontsluit de RDM campus op de Heijplaat.

De brug is in totaal bijna 52 meter lang met een maximale overspanning van 17 meter en heeft een breedte van circa 12 meter. Het is een robuuste brug geworden, die qua uitstraling past bij het havenkarakter van de omgeving maar ook aansluit op de natuurlijke oever aan de noordzijde. Dit komt onder meer tot uiting in de relatief donkere betonkleur en het honingraatpatroon op de voetpaden dat verwijst naar kasseien.

De landhoofden en middensteunpunten zijn in het werk gemaakt en moesten aan de strengste eisen met betrekking tot schoonwerk beton voldoen. De steunpunten en landhoofden zijn voorzien van horizontale ribbels, waarop de waterstanden zich straks zullen aftekenen. Vervolgens zijn prefab balkliggers geplaatst. Na plaatsing van de prefab betonnen uitkragende dekdelen voor de voetpaden aan weerszijden van de brug is alles met een druklaag aan elkaar gestort. De voetpaden bestaan uit zes prefab elementen die circa 50 ton per stuk wegen. De elementen zijn met behulp van twee 500 tons telekranen geplaatst. Om de recreatieve functie van de brug zichtbaar te maken en te versterken, waaieren de voetpaden uit naar de oevers toe.

dienst nieuwbouw | constructieve advisering | civiele kunstwerken
opdrachtgever ipv Delft
architect ipv Delft
aannemer Holland Scherm & KWS

Projectteam

Klantervaringen

 
 

sterk in verbinden