Complex Certilas te Huissen

Opdrachtgever: Laspa Beheer BV te Elst
Architect: Eric Interior Design te Nijmegen

Certilas: eerste verdieping

Certilas: dak

start heiwerk

stand 30 mei 2013

stand 30 mei 2013

stand 21 juni 2013

stand 21 juni 2013

stand 8 juli 2013

stand 29 oktober 2013

stand 29 oktober 2013

stand 29 oktober 2013

Publicatie Scia User Contest 2013

Certilas is een bedrijf die gespecialiseerde hoogwaardige las-toevoegmaterialen zeer snel en accuraat met advies levert. Certilas is gestart in 1993 en steeds "tegen de stroom in" gegroeid. Na twee verhuizingen naar een grotere huisvesting is het bedrijf nu toe aan een nieuwe grotere en moderner pand. Kenmerkend en hart in de nieuwbouw is het meest prestigieuze en hightech Welding Solution Center, waar een selectie van de meest hoogwaardige en innoverende lasprocessen aan bod zal komen.Dit experience center heeft een oppervlakte van 530m2. De opslag- en distributiehal heeft een oppervlakte van 3.050 m2. Het kantoor in drie bouwlagen omvat circa 1.000 m2.

Voor deze nieuwbouw heeft Adams Bouwadviesbureau de totale uitwerking verzorgd van bouwkundige en constructiewerkzaamheden, inclusief bestektekst en brandadvisering.

Eric Interior Design heeft het gebouw ontworpen tot de welstandsgoedkeuring. Hierna hebben wij "het stokje" overgenomen van Definitief Ontwerp, de bouwvergunningsaanvraag tot en met de uitvoering.

Ieder van de drie bouwdelen heeft zijn eigen identiteit, hoogte, gevelmaterialen en uitstraling. Het kantoor bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren. De gevel is opgebouwd met geprefabriceerde houtskelet elementen tussen de staalconstructie waarop een eternit beplating met terug liggende kozijnen. Op de bovenste verdieping is de "kantine" gepland met hieraan grenzend een loggia.

Het tussenliggende experience center is opgebouwd met een high tech staalskelet als één open ruimte en een voor- en achtergevel met veel glas. De opslaghal is met een staalskelet opgebouwd. De begane grondvloer van de opslaghal is in verband met de hoge vloerbelasting van 3.500 kg/m2 door de vele stellingen geheel op prefab palen gefundeerd. Er zijn veel lichtstraten toegepast om de ruimte ruim te voorzien van licht.
Duurzaamheid en energiezuinigheid is verkregen door gebruik van warmte- en koude opslag. De hal wordt door middel van vloerverwarming verwarmd.

Onze werkzaamheden zijn begin mei 2012 gestart en de eerste paal is op 3 mei 2013 geheid.
In februari 2014 is het gebouw in gebruik genomen.

 

Het laatste nieuws

Volledige oplevering Akropolis

Volledige oplevering Akropolis

De laatste ruimte in de Akropolis-toren te Amsterdam (blok 1a) is 3 juli jongstleden opgeleverd. Voor Adams was dit project een zeer uitdagende constructieve klus met een mooi eindresultaat. De start van de bouw was in september 2015 en laatste oplevering 3 juli 2017.

lees verder
De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn, SCIA user contest

De Gust Romijn brug in Rotterdam doet mee aan de SCIA user contest De brug is vernoemd naar de overleden kunstenaar Gust Romijn uit Dreischor. De brug van 45 meter voor langzaam verkeer verbindt stadswijk Charlois met de Waalhaven; oftewel stad en haven.

lees verder
Bouwvak

Bouwvak

Adams Bouwadviesbureau is in verband met de bouwvakvakantie gesloten van maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus 2017. Vanaf maandag 14 augustus 2017 zijn wij weer bereikbaar. Wij wensen u allen een fijne vakantie!

lees verder
Adams. Sterk in verbinden
  • Certilas te Huissen