zoek

Plesmanbuurt te Amsterdam

Opdrachtgever: De Alliantie Ontwikkeling te Huizen
Architect: Steenhuis Bukman Architecten te Delft

Dinsdag 26 maart om acht uur ’s ochtends waren de eerste klappen van de heistelling te horen voor het project Thuis West. Thuis West ligt in de Staalmanpleinbuurt in Nieuw-West in Amsterdam. Deze wijk is de afgelopen jaren al grondig vernieuwd en de vernieuwing van de wijk gaat de komende jaren door. Middenin de wijk zijn al volop nieuwe voorzieningen: een school, een zorggebouw en het mooi opgeknapte Staalmanpark.
Op het braakliggende terrein aan de Plesmanlaan realiseert De Alliantie straks 183 nieuwe woningen. Een deel van de eengezinswoningen en de appartementen wordt verkocht, maar veruit de meeste woningen zijn straks voor huurders.
De eerste vibro- paal werd geslagen onder het toeziend oog van opdrachtgever, gemeente, constructeur en aannemer. Aan de andere kant van het bouwterrein zal een tweede heistelling trillingsvrije palen aanbrengen tegen de nabij gelegen belendingen om de overlast voor de omwonenden en het naastgelegen Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis zoveel mogelijk te beperken.
Twee van de drie blokken worden gedeeltelijk onderkelderd om het parkeren zoveel mogelijk uit het zicht te houden. In totaal worden er 159 parkeerplaatsen ondergronds gerealiseerd.
Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten uit Delft en het project wordt uitgevoerd door Slokker Bouwgroep uit Huizen.


De eerste binnentuin is gereed