zoek

communicatiehuis a/h Javaplein te Druten

Opdrachtgever: Landrijk VOF te Druten
Architect: Kuijpers Architectuur te Genderen

Voor Landrijk VOF hebben wij zowel de constructieve als de bouwkundige uitwerking verzorgd in een 3D model.

achtergevel voorgevel 3e verdieping 4e verdieping

Naast het kantoorpand van de Rabobank aan de rotonde van het Javaplein in Druten, ligt al enkele jaren een braak liggend stuk grond. Het plan is geboren om op deze braakliggende grond een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren dat zich kan meten aan de architectuur van het kantoor van de Rabobank.

Ontwerp
Het gebouw is ontworpen door Kuijpers architectuur en bestaat uit drie geschakelde torens. Iedere toren identificeert zich door middel van een andere kleur metselwerk. De hoofdentree wordt geaccentueerd doordat een van de blokken doorgetrokken wordt en zo een portaal vormt boven de entree. Daarnaast wordt de bezoeker via een uitstekende luifel het gebouw ingeleid. Elke verdieping heeft een kern met daarin lift, trappenhuis, toiletgroep en verkeersruimte die alle kantoren met elkaar verbinden. De ruimten voor de kantoren zijn in te delen in twee kleinere kantoren afhankelijk van de vraag. De bovenste verdieping geeft toegang tot het dakterras dat uitkijkt op de van Heemstraweg. Op de begane grond is een foyer gesitueerd, waar een kantine of zelfs een restaurant in gemaakt kan worden.

Constructie
De constructie bestaat een metselwerk casco met kanaalplaatvloeren. Het pand is gefundeerd op palen met daarboven een ring balk. De begane grondvloer bestaat uit geïsoleerde kanaalplaten. Alle afwijkende daken, zoals de entree, de foyer en de technische ruimte zijn gemaakt uit staal en hout.