zoek

Complex Certilas te Huissen

Opdrachtgever: Laspa Beheer BV te Elst
Ontwerper: Eric Interior Design te Nijmegen

Publicatie Scia User Contest 2013

Certilas is gespecialiseerd in hoogwaardige las-toevoegmaterialen. Bij gebrek aan ruimte in het huidige pand is er voor nieuwbouw gekozen.

inExtenso heeft de totale uitwerking verzorgd: bouwkundig, constructie, bestek en brandadvisering vanaf definitief ontwerp tot en met uitvoering.

Het gebouw bestaat uit drie delen: kantoorgedeelte (±1000m2), experience center (±550m2) en magazijn (±3000 m2). Ieder van de drie bouwdelen heeft zijn eigen identiteit, hoogte, gevelmaterialen en uitstraling.
Het kantoor bestaat uit drie bouwlagen. Op de begane grond en eerste verdieping zijn de kantoren gevestigd. De tweede verdieping is ingericht als een presentatieruimte met bar en loggia. De gevel is opgebouwd uit geprefabriceerde houtskeletelementen waarop een Eternitbeplating is gemonteerd. De Eternitplaten zijn in een verspringend patroon aangebracht met verschillende hoogte. De gevel kenmerkt zich door de horizontale lijnen. De gevelbekleding wordt onderbroken door lange lintramen die diep in de gevel liggen. De kantoren hebben een speciaal plafond. Grote plafondplaten hangen aan staaldraden op verschillende hoogten. Daarboven zijn gekleurde lampen aangebracht die voor een stijlvolle sfeer zorgen. De constructie bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren.
Het tussenliggende experience center heeft een hightech industriële look, doordat de staalconstructie en de installatie in het zicht is gelaten. In deze grote open ruimte worden diverse lastechnieken gedemonstreerd. Door een open gevel met veel glas, is de constructie ook vanaf de straatzijde zichtbaar.
De opslaghal is opgebouwd uit twee lagen beide voor opslag. De begane grondvloer is door de vele stellingen geheel op prefab palen gefundeerd. Er zijn lichtstraten en grote gevelpuien gemaakt om veel daglicht binnen te krijgen. De gevel is opgebouwd uit een geïsoleerde gevelplaat die een strak uiterlijk heeft.

Duurzaamheid en energiezuinigheid is verkregen door gebruik van warmte- en koudeopslag. De hal wordt door middel van vloerverwarming verwarmd.

Onze werkzaamheden zijn begin mei 2012 gestart en op 11 maart 2014 is het gebouw opgeleverd.