zoek

Deo Neo terrein te Haarlem

Opdrachtgever: VOF Deo Terrein
Architect: Dana Ponec Architecten te Amsterdam en HVDN Architecten te Amsterdam

Op 7 oktober 2011 is de bouw van start gegaan van 74 appartementen en een commerciële ruimte boven een grote parkeerkelder.

deo neo te Haarlem

deo neo te Haarlem

Deo Neo ligt tussen de knusse Frans Halsbuurt en de statige Kleverparkbuurt. Aan de westkant wordt de nieuwe woonwijk geflankeerd door oude arbeiderswoningen en sfeervolle binnenpleintjes. Aan de oostkant bevinden zich prachtige herenhuizen en een groene parkachtige omgeving. Deze tuinstadwijk werd ontworpen door de bekende architect Springer. Deo Neo is geïnspireerd op de omliggende wijken en sluit daar naadloos bij aan. Zo wordt er veel metselwerk gebruikt met witte raamkozijnen en licht verspringende accenten. Het oude Deo-ziekenhuis en de Heilig Hartkerk spelen in de ruimtelijke opzet een belangrijke rol. De buurt behoudt een kleinschalige, sfeervolle uitstraling. Tussen de twee appartementengebouwen komt het openbare Mauve plein. Ten zuiden daarvan het Joannes de Deo plein, een plein met veel bomen en speelvoorzieningen.


 

In de februari 2013 uitgave van Stedenbouw staat een mooie publicatie van Deo Neo. Rick Geurts, projectleider van dit project heeft aan dit artikel meegewerkt.