zoek

Plesmanbuurt blok 2 te Amsterdam

De Alliantie blijft in Amsterdam bouwen; het project ‘Thuis West’ in de Plesmanbuurt omvat in totaal drie blokken met in totaal 183 woningen op twee parkeergarages. Het plan omvat zowel (sociale) huur- als koopwoningen. In maart 2013 is de aannemer begonnen met de bouw en ondertussen is het casco van blok drie volledig gereed en wordt er hard gewerkt aan het tunnelcasco van blok één.

Gezien de vlotte verkoop van de woningen in blok één, heeft de aannemer opdracht gekregen om ook met blok twee te beginnen. En ook hier verloopt de verkoop voorspoedig. De eerste palen zijn vorige maand (september) de grond in gegaan en ondertussen begint de bouwput vorm te krijgen.

Op het bouwterrein lopen ondertussen verschillende bouwfases langs elkaar op; afbouw, metselen, tunnelen, heien en grondwerk. Een flinke klus om te coördineren, maar Slokker Bouwgroep uit Huizen heeft de zaak onder controle. Het tunnelen heeft een langere voorbereidingstijd nodig gehad, maar die tijd wordt nu dubbel en dwars ingehaald.

Plesman blok 2

Plesman blok 2

Plesman blok 2